Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 9

Blog chia sẻ Bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022, giúp bạn ôn luyện và chuẩn bị cho thật tốt cho kì thi sắp tới.

Xem thêm: Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 8

Môn Tiếng Anh là môn thi thứ 3 diễn ra trong kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc gia. Đây là môn thi bắt buộc và có vai trò rất quan trọng trong việc xét tốt nghiệp và xét tuyển vào các trường Đại học – Cao đẳng. Dưới đây là bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anhnh năm 2022, giúp các em đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới. Cùng Tailieufree cập nhật nhanh chóng nhé!

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three.

1.A. carrot           B. carat                   C. carries                   D. caret

2.A. sense           B. sent                    C. scent                      D. cent

3.A. braise           B. brays                  C. braze                      D. brake

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

4.A. estimate          B. prestigious             C. proportion     D. urbanity

5.A. drawback         B. greenhouse           C. mindset         D. overload

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

6. That disabled boy’s victory in the race set the ____ example to all students in the school.

A. finest          B. first-class         C. rarest          D. most convenient

7. She has a wonderful voice but unfortunately, she never gets the ____ to sing in public.

A. event          B. occasions         C. ability          D. chance

8. We are having ________ terrible weather which is quite strange. Usually ________ weather in the UK is not this bad.

A. the – the    B. a – the               C. Ø – the         D. the – a

9. I ____ out last night but at the last minute I ____ that I had a quiz this morning.

A. was going to go – realized                                               

B. went – realized

C. had gone – would realize                                                

D. would go – have realized

10. “I am so happy. I have just passed my history exam.”     – “______________”

A. Congratulations!               

B. What’s the matter?            

C. Get well soon!                  

D. Thanks a lot.

11. The UK is considering the proposal that it ____ compensations for damages of the Indian embassy.

A. been paying         B. is paying            C. paid               D. pay

12. The teacher explained so much stuff in just one lesson that most of the students could _______ only half of it.

A. break up               B. get through       C. let out            D. take in

13. Although it was more than an hour late, the superstar finally showed up and ____ the attention of the audience.

A. grabbed                 B. held                   C. paid                 D. took

14.Jenny: “I think higher living standard is one of the reasons that many people want to be a city dweller.”

Mark: “____”

A. I couldn’t agree more.                                                      

B. It’s nice of you to say so.

C. That’s quite all right.                                                        

D. Why not?

15. _______ batteries or solar chargers are some of the solutions to the lack of energy.

A. Rechargeable    

B. Reversible            

C. Repeatable            

D. Returnable

16. The kids show some hatred towards him ____ he was really nice to them.

A. because            

B. before                 

C. unless                  

D. even though

17. We can leave ____ you are ready.

A. whatever          

B. whoever              

C. whenever             

D. whichever

18. “The shop opens from Monday to Sunday from 9 a.m. to 6 p.m. every day.”    – “ ___________”

A. Really? That’s wonderful.                                                                                               

B. There’s no way I can do it.

C. There’s one around the corner.                                        

D. Yes, of course, I will join you.

19. Don’t worry. We’re in good time; there’s ____ to hurry.

A. impossible           

B. no need               

C. no purpose              

D. unnecessary

20. ____ Gordons is a very interesting family. They like to travel around ____ world.

A. A – the               

B. The – the             

C. A – a                       

D. A – Ø

21.Many(A) people used to(B) think learning(C) English is full of the(D) difficulties.

22. The loan is interest-free, which(A) means that you will only pay the fee listing(B) on our website, with no(C) extra payment in the form of(D) interest.

23. My beautiful and(A) intelligent sister turned off(B) TV, sit down(C) and started(D) to cry.

24.The(A) moment I was seeing(B) him, I realized(C) I had met(D) him somewhere before.

25. Neither Lan or(A) her friends care(B) about the(C) coming exam(D).

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Nowadays, everybody knows Apples and (26) ____ everybody knows that the company was founded by Steve Jobs, an American inventor and entrepreneur. He is widely recognized as a pioneer in the field of microcomputer revolution. He helped design the first Macintosh computer, transformed a small computer graphics company into Pixar, the company behind Toy Story and The Monster Inc.

His countercultural lifestyle and philosophy was a product of the time and place of his (27) ____. Jobs was adopted and raised in San Francisco Bay Area during the 1960s. In 1972, Jobs attended Reed College from which he (28) ____ in next to no time. Jobs co-founded Apple in 1976 in order to sell Apple I personal computer. At that moment, he might hardly imagine that only a year later the company tasted impressive victory with Apple II, one of the first highly successful mass-produced personal computers. (29) ____, in 1985, following a long power struggle, Jobs was forced out of Apple. After leaving Apple, Jobs took a few of its members with him to found NeXT, a computer development company which was then bought by Apple. The purchase allowed Jobs to become the company’s CEO once again.

Steve Jobs died in 2011 after battling with pancreatic cancer (30) ____ nearly a decade. Millions first learned of Jobs’ death on a device which had been invented by himself.

26.A. most                B. almost                      C. the most              D. mostly

27.A. increase           B. upbringing              C. rising                     D. grow

28.A. dropped in       B. dropped up            C. dropped out        D. dropped by

29.A. Generally          B. Frankly                    C. Fortunately          D. Unfortunately

30.A. for                      B. since                       C. during                    D. of

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Born on June 30, 1985 in Baltimore, Maryland, to Fred and Debbie Phelps, the youngest of three children, Michael Phelps and his sisters grew up in the neighbourhood of Rodger Forge. His father, Fred, a former all-rounded athlete, was a state trooper and his mother Debbie was a middle-school principal. When Phelps’s parents divorced in 1994, he and his siblings lived with their mother, with whom Michael grew very close. Even at the age of 7, Phelps was still a little scared to put his head under water, so his instructors allowed him to float around on his back. Not surprisingly, despite the fact that later he is very good at butterfly swimming, the first stroke he mastered was not the easily-practised breaststroke but the backstroke.

At the age of 15, Phelps became the youngest American male swimmer to compete at an Olympic Games in 68 years. While he didn’t win any medals at the 2000 Summer Olympics in Sydney, Australia, he would soon become a major force in competitive swimming.

In the spring of 2001, Phelps set the world record in the 200-meter butterfly, becoming the youngest male swimmer in history at the age of 15 years and 9 months. At the 2001 World Championships in Japan, he then broke his own record with a time of 1:54:58, earning his first international medal. In 2002, Phelps continued to establish several records including the 100-meter butterfly and the 200-meter individual medley. The following year, at the same event, he broke his own world record in the 400-meter individual medley with a time of 4:09.09.

After the London Olympics in 2012, Phelps announced he was retiring from his sport. However, at the 2016 Olympic Games, he came out of retirement and returned to professional competition. This was also the event in which he won one silver and five gold medals, becoming the oldest individual gold medalist in Olympic swimming history, as well as the first swimmer to win four consecutive golds in the same event, the 200 meter individual medley.

31. Phelps’s father used to be a comprehensive ____.

A. principal             

B. trooper                

C. athlete               

D. instructor

32. The first style of swimming Phelps was good at is ____.

A. butterfly             

B. freestyle              

C. breaststroke       

D. backstroke

33. He didn’t win any medals at the Olympics of ____

A. 2002                  

B. 2000                   

C. 2012                  

D. 2016

34. At the 2001 World Championships in Japan, he broke the record of ____.

A. 200-meter butterfly

B. 100-meter butterfly

C. 200-meter individual

D. 400-meter individual

35. The word consecutive in paragraph 3 is closest in meaning to ____.

A. stoppable           

B. unending            

C. uninterrupted        

D. unrestricted

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

36. I think we should change the topic of our presentation.

A. It’s high time that we change the topic of our presentation.

B. I’d rather our presentation change the topic.

C. It’s high time that we changed the topic of our presentation.

D. I suggest we to change the topic of our presentation.

37. The expenditure of the office remained stable. The profit rose by 25%.

A. The profit rose by 25% although the stabilization of the office’s expenditure.

B. The profit rose by 25% as a result of the stabilization of the office’s expenditure.

C. The profit rose by 25% despite the stabilization of the office’s expenditure.

D. The profit rose by 25% owing to the stabilization of the office’s expenditure.

38. At no time Jane asks me when she uses my bathroom.

A. Jane is always using my bathroom without asking!

B. It is very unusual for Jane to ask me when she uses my bathroom.

C. Jane has no time to ask me when she uses my bathroom.

D. Sometimes Jane asks me when she uses my bathroom.

39. Harry’s life is rather dull. That’s the reason why I don’t want to talk about him.

A. The reason why I don’t want to talk about Harry is that his life is quite dull.

B. Harry’s life is rather dull because I don’t want to talk about it.

C. What I don’t like to talk about is Harry’s dull life.

D. Reasonably, I don’t want to talk about Harry’s rather dull life.

40. There was a moderate fluctuation in the availability of seasonal produce.

A. The availability of seasonal produce experienced a stable period.

B. The availability of seasonal produce is recorded leveling off.

C. The availability of seasonal produce hardly moved up and down.

D. The availability of seasonal produce went through a period of erratic.

Đáp án

1. C

2. A

3. D

4. A

5. D

6. A

7. D

8. C

9. A

10. A

11. D

12. D

13. A

14. A

15. A

16. D

17. C

18. A

19. B

20. B

21. D

22. B

23. C

24. B

25. A

26. B

27. B

28. C

29. D

30. A

31. C

32. D

33. B

34. A

35. C

36. C

37. C

38. A

39. A

40. D

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.