Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 7

Blog chia sẻ Bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022, giúp bạn ôn luyện và chuẩn bị cho thật tốt cho kì thi sắp tới.

Xem thêm: Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 6

Môn Tiếng Anh là môn thi thứ 3 diễn ra trong kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc gia. Đây là môn thi bắt buộc và có vai trò rất quan trọng trong việc xét tốt nghiệp và xét tuyển vào các trường Đại học – Cao đẳng. Dưới đây là bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anhnh năm 2022, giúp các em đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới. Cùng Tailieufree cập nhật nhanh chóng nhé!

I. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. He is ____ influenced by his father and grandfather. His behaviors and decisions are exactly the same.

A. mighty        

B. strongly      

C. terribly 

D. weakly

2. We ____ to the hospital to visit Mike when he ____ to say that he was fine.

A. were driving – was calling 

B. drove – called

C. were driving – called                     

D. drove – was calling

3. After a hard-working day, I went to ____ bed and had ____ most beautiful dream ever.

A. the – the      

B. a – the         

C. a – a            

D. Ø – the

4. “Shall we talk about Larry or Oprah?”  – “___________”

A. Never mind. There is always something to do.     

B. We’d better talk about them both.

C. Wow! They are adorable.              

D. Oh, I see what you mean.

5. The monk insisted that the tourists ____ the temple until they had removed their shoes.

A. not enter     

B. not entering            

C. not to enter             

D. to not enter

6. They hope to ____ a cure for the disease.

A. catch up on 

B. come up with         

C. fill up with             

D. go out with

7. The map of top ten most densely ____ countries in the world includes Monaco, Singapore, Bahrain, Malta

and Bangladesh.

A. populated   

B. populating 

C. population 

D. popular

8. The rate of urbanization is low, ____ the rate of urban growth is high.

A. but 

B. however      

C. so    

D. therefore

9. Anna organized a few games to ____ the ice when the new students first arrived.

A. break          

B. crack           

C. drill             

D. melt

10.Anna: “In my opinion, some people should stay in rural areas as well as work on agriculture.”

Mark: “____”

A. I’m not afraid I don’t agree.           

B. I’m not sure about that.

C. I’m so sorry, but I agree.                

D. Not at all, thanks.

11. The council wants to ____ the character of the city while reconstructing the Old Quarter.

A. preserve      

B. store            

C. defense       

D. abandon

12. Switching to ____ eco light bulb is one way to protect the environment.

A. energy-wasting       

B. energy-expending   

C. energy-lacking        

D. energy-saving

13. After the children finished their dinner, they went to bed ____ listened to a bedtime story before falling

asleep.

A. that             

B. and             

C. so    

D. while

14.Mark: “In the next round, we are going to present the pros and cons of urbanization.”

Alex: “____”

A. Good chance.         

B. Good day. 

C. Good luck.             

D. Good time.

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

15. Her courage not only inspired her followers but moved her rivals as well.

A. depressed   

B. motivated   

C. overlooked             

D. rejected

16. Polish artist Pawel Kuczynski creates satirical paintings filled with thought-provoking messages about the world.

A. inspirational            

B. provocative             

C. stimulating             

D. universal

17. Many of the immigrants have intermarried with the island’s original inhabitants.

A. foreigners   

B. landlord      

C. newcomer   

D. dwellers

18. For environmental safety, we need to find ways to reduce emission of fumes and smoke of factories.

A. leak             

B. release         

C. poison         

D. pollutant

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. It is not fair to give such a challenging task to an inexperienced staff like her.

A. comprehensible      

B. difficult      

C. provocative            

D. intriguing

20. I propose that we wait until the budget has been announced before committing ourselves to any expenditure.

A. approve      

B. recommend             

C. reject          

D. suggest

21. She stays incredibly focused and is never distracted by others.

A. disturbed    

B. confused     

C. bewildered             

D. concentrated

22. She comes from an admirable and respectable family.

A. good           

B. respected    

C. unworthy    

D. dignified

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Rapid urbanization can hold long-term economic, social and environmental promise for developing countries (23) ____ investments made now in infrastructure, housing and public services are efficient and sustainable, the World Bank says in a new report.

In the next two decades, cities are (24) ____ to expand by another two billion residents, as people move in unprecedented numbers from rural areas to pursue hopes and aspirations in cities. More than 90% of this urban population growth is expected to occur in the developing world, (25) ____ many cities are already struggling to provide basic needs such as water, electricity, transport, health services and education.

Report authors note that most new urban growth will not take (26) ____ in the “megacities” of the world e.g. Rio de Janeiro, Jakarta or New Delhi but rather in less commonly recognized “secondary” cities – places like Fushun in China, and Surat in India.

To help policymakers prepare for and manage growth, the report distills lessons learned from 12 countries across all geographic regions and stages of urbanization. It then translates these global lessons (27) ____ practical policy advice.

23.A. if                        B. unless          C. whether        D. while

24.A. predictable       B. predicted    C. predicting     D. predictions

25.A. what                  B. where          C. which            D. why

26.A. form                  B. hand             C. place            D. time

27.A. by                       B. into               C. up to            D. up with

V.  Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

28. Rapid ups and downs in the number of students could be observed in June.

A. The number of students changed dramatically in June.

B. The number of students did not stay the same in June.

C. The number of students fluctuated wildly in June.

D. The number of students went up and then fell in June.

29. The rapid urbanization led to many serious problems. One of those is the growth of slums.

A. The rapid urbanization is the cause of many serious problems such as the growth of slums.

B. The rapid urbanization is consequent of many serious problems like the growth of slums.

C. The rapid urbanization is created by many serious problems such as the growth of slums.

D. The rapid urbanization is resulted by many serious problems like the growth of slums.

30. You can always count on me.

A. I’ll never take you down.               B. I’ll never let you down.

C. I’ll never hold you down.               D. I’ll never make you down.

31. A car hit the fence of my garden. I was cleaning the swimming pool.

A. While a car hit the fence I was cleaning the swimming pool.

B. A car hit the fence and I was cleaning the swimming pool.

C. I was cleaning the swimming pool when a car hit the fence.

D. I was cleaning the swimming pool then a car hit the fence.

32. He doesn’t like going out. He doesn’t invite any friends home.

A. He either goes out or invites any friends home.

B. He neither goes out nor invites any friends home.

C. He not only goes out but also invites any friends home.

D. He goes out but not invites any friends home.

VI.  Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

33.A. distributedB. usedC. emailedD. copied

34.A. inventedB. contributedC. attributedD. welcomed

35.A. wickedB. reducedC. influencedD. expressed

36.A. accessedB. searchedC. surfedD. recorded

VII.  Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

37.A. tablet                 B. media                    C. social               D. subscribe

38.A. newspaper       B. smartphone          C. access             D. device

39.A. computer          B. technology            C. magazine        D. connection

40.A. networking       B. television                C. socialize          D. communication

Đáp án

1. B

2. C

3. D

4. B

5. A

6. B

7. A

8. A

9. A

10. B

11. A

12. D

13. B

14. C

15. B

16. A

17. D

18. B

19. C

20. C

21. D

22. C

23. A

24. B

25. B

26. C

27. B

28. C

29. A

30. B

31. C

32. B

33. A

34. D

35. A

36. D

37. D

38. D

39. C

40. D

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.