Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 4

Blog chia sẻ Bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022, giúp bạn ôn luyện và chuẩn bị cho thật tốt cho kì thi sắp tới.

Xem thêm: Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 3

Đồng hành với các em học sinh trong mùa thi quan trọng này, Tailieufree xin gửi tới các bạn Bộ đề ôn thi tốt nghiệp THPT Quốc gia năm 2022 môn Tiếng Anh. Đây là tổng hợp các đề thi thử môn Tiếng Anhnh 2022 từ các trường THPT trên cả nước, là tài liệu hay để bạn đọc cùng tham khảo và ôn tập cho kì thi THPT Quốc gia sắp tới. Mời các bạn cùng tham khảo chi tiết và tải về tại đây.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

    A. reserved      B. locked

    C. forced          D. touched

Question 2:

    A. arrange      B. arise

    C. area          D. arrive

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

    A. household      B. secure

    C. pressure        D. active

Question 4:

    A. supportive      B. leftovers

    C. confidence      D. hospital

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5:

   The police is (A) now investigating (B) the robbery that took place (C) in our neighborhood (D) last night.

Question 6:

   My pen has (A) very few ink (B) in it, so could (C) you give me some (D)?

Question 7:

   Neither William or (A) his brother stole (B) the rambutans from (C) our orchard (D).

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Frankly, I don’t know how he _____on the small amount of money he earns.

   A. gets down

   B. gets over

   C. gets at

   D. gets by

Question 9: _________ my homework last week, I would have got a good mark.

   A. If I did

   B. I had done

   C. Had I done

   D. Only if I done

Question 10: Do you have any objections _________this new road?

   A. at      B. with

   C. to      D for

Question 11: Here is the man _________my brother is going to_________.

   A. who his daughter- marry

   B. whose daughter- get married to

   C. whose daughter- get married

   D. his daughter – marry

Question 12: He’s always trying ________me.

   A. to avoid to meet

   B. avoiding meeting

   C. to avoid meeting

   D. avoiding

Question 13: Ms Kent expects______about any revisions in manuscript before it is printed.

   A. consulting

   B. being consulted

   C. consult

   D. to be consulted

Question 14: After nine months without any rain, the country was facing one of the worst_ __________in the last thirty years.

   A. draughts

   B. floods

   C. eruptions

   D. droughts

Question 15: If my candidate had won the election, I _________ happy now.

   A. am

   B. would be

   C. can be

   D. would have been

Question 16: George and Paul are the two men _____________in my factory.

   A. working

   B. to work

   C. work

   D. worked

Question 17: How much longer do we have to wait? This is starting to get on my ______.

   A. mind

   B. back

   C. nerves

   D. nose

Question 18: I enjoy my job as a baker, but it’s taken me over five years to _____to working at night.

   A. be use

   B. get used

   C. used

   D. getting used

Question 19: I find it difficult to pay my bills as prices keep___________.

   A. gaining

   B. raising

   C. growing

   D. rising

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Lora: “Do you mind if I turn on the fan?’’ —- Maria: “ __________.”

   A. Not for me

   B. Not at all

   C. Never mind

   D. Not enough

Question 21: Mary: ” Thanks a lot for your help.’’ ——– Nick: “____________.”

   A. My happiness

   B. My delight

   C. My excitement

   D. My pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Once in a while I visit my grandparents on the farm and stay there for some days.

   A. Regularly

   B. Sometimes

   C. Usually

   D. Rarely

Question 23: Within a week on display at the exhibition, the painting was hailed as a masterpiece.

   A. a large work of art

   B. an expensive work of art

   C. an exellent work of art

   D. a down – to – earth work of art

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of precautionary measures.

   A. physical        B. severe

   C. beneficial      D. damaging

Question 25: Vietnam’s admission to the Word Trade Organization (WTO) has promoted its trade relations with other countries.

   A. balanced      B. restricted

   C. expanded      D. boosted

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: “Why don’t you get up early to do morning exercises?” Peter asked me.

   A. Peter advised me to get up early to do morning exercises.

   B. Peter recommended me not to get up early to do morning exercises.

   C. Peter told me the reason why I did not get up early to do morning exercises.

   D. Peter suggested that he should get up early to do morning exercises.

Question 27: Alan worked too hard at the office, and this led to his illness.

   A. Because Alan worked too hard at the office, and this led to his illness.

   B. Alan’s working too hard at the office, and this led to his illness.

   C. Alan’s illness resulted from his working too hard at the office.

   D. His working too hard at the office resulted from his illness.

Question 28: It was overeating that caused his heart attack.

   A. But for his overeating, he wouldn’t have had a heart attack.

   B. But for his overeating, he wouldn’t have a heart attack.

   C. If it wasn’t his overeating, he wouldn’t have had a heart attack.

   D. Had he had overeating, he wouldn’t have had a heart attack.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: They booked the hotel. They had stayed there on their honeymoon.

   A. They booked the hotel where they had stayed on their honeymoon.

   B. They booked the hotel where they had stayed there on their honeymoon.

   C. They booked the hotel which they had stayed on their honeymoon.

   D. They booked the hotel which they had stayed there on their honeymoon.

Question 30: Anne jogs every morning. It is very good for her health.

   A. Anne jogs every morning and is very good for her health.

   B. Anne jogs every morning, which is very good for her health.

   C. Anne jogs every morning and then it is very good for her health.

   D. Anne jogs every morning that it is very good for her health

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

   Why is it that many teenagers have the energy to play computer games until late at night but can’t find the energy to get out of bed in time for school? According to a new report, today’s generation of children are in danger of getting so (31)_________sleep that they are putting their mental and physical health at risk. Adults can easily survive on seven to eight hours’ sleep a night, (32)_________ teenagers require nine or ten hours. According to medical experts, one in five youngsters gets anything between two and five hours’ sleep a night less than their parents did at their age.

   This (33)_________ serious questions about whether lack of sleep is affecting children’s ability to concentrate at school. The concentration between sleep deprivation and lapses in memory, impaired reaction time and poor concentration is well established. Research has shown that losing as little as half an hour’s sleep a night can have profound effects (34)_________ how children perform the next day. A good night’s sleep is also crucial for teenagers because it is while they are asleep that they release a hormone that is essential for their “growth spurt” (the period during teenage years when the body grows at a rapid rate). It’s true that they can, to some (35)_________, catch up on sleep at weekends, but that won’t help them when they are dropping off to sleep in class on a Friday afternoon.

Question 31:

   A. less      B. little

   C. few      D. much

Question 32:

   A. because    B. so

   C. or            D. whereas

Question 33:

   A. rises      B. raises

   C. comes      D. results

Question 34:

   A. on      B. in

   C. at      D. to

Question 35:

   A. level      B. rate

   C. point      D. extent

Đáp án:

1A 2C 3B 4A 5A
6B 7A 8D 9C 10C
11B 12C 13D 14D 15B
16A 17C 18B 19D 20B
21D 22B 23C 24C 25B
26A 27C 28A 29A 30B
31B 32D 33B 34A 35D

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.