Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 17

Blog chia sẻ Bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022, giúp bạn ôn luyện và chuẩn bị cho thật tốt cho kì thi sắp tới.

Xem thêm: Đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 – Đề 16

Đồng hành với các em học sinh trong mùa thi quan trọng này, Tailieufree xin gửi tới các bạn Bộ đề ôn thi tốt nghiệp THPT Quốc gia năm 2022 môn Tiếng Anh. Đây là tổng hợp các đề thi thử môn Tiếng Anhnh 2022 từ các trường THPT trên cả nước, là tài liệu hay để bạn đọc cùng tham khảo và ôn tập cho kì thi THPT Quốc gia sắp tới. Mời các bạn cùng tham khảo chi tiết và tải về tại đây.

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. cooks

B. sings

C. laughs

D. sleeps

2. A. watched

B. stopped

C. pushed

D. played

3. A. lives

B. cooks

C. helps

D. coughs

4. A. watched

B. washed

C. worked

D. minded

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. polite

B. special

C. easy

D. useful

2. A. correct

B. provide

C. produce

D. finish

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. He has been working as a doctor since he _______ from Ha Noi Medical University.

A. graduated

B. had graduated

C. graduates

D. has graduated

2. I will call you and we will go out for dinner _______.

A. as soon as I have finished my report

B. when I finished my report

C. after I had finished my report

D. while I was finishing my report

3. We ______ Doris since last Sunday.

A. don’t see

B. haven’t seen

C. didn’t see

D. hadn’t seen

4. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

5. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

6. In my family, both my parents _______to give us a nice house and a happy home.

A. join hands

B. get out

C. shake hands

D. deal with

7. I am always under ______________ and it is affecting my health.

A. work

B. pressure

C. study

D. relax

8. The Americans are much more concerned than the Indians with physical ________.

A. attraction

B. attractiveness

C. attractively

D. attractive

9.  To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

10. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

11.  Why don’t you make it bigger and more careful to __________people’s attention ?

A. keep

B. raise

C. attract

D. make

12. Since I ________ school, I haven’t met him.

A. was leaving

B. left

C. will leave

D. leave

13. ________to the students in class tomorrow, the students will be given their next assignment.

A. As the test papers will return

B. As soon as the test papers will be returned

C. Until the test papers was returning

D. After the test papers are returned

14. I usually ______away at weekends.

A. have gone

B. goes

C. am going

D. go

15. When I last saw him, he ______in London.

A. has lived

B. is living

C. was living

D. has been living

16. When I last saw him, he ______in London.

A. has studied

B. is studying

C. was studying

D. has been studying

17. To make sure a happy marriage, equal ___________is one of the important things that you should appreciate

A. maintenance

B. attractiveness

C. responsibility

D. partnership

18. Non- verbal ________such as waving, nodding or shaking of the head also have cultural meanings.

A. signs

B. signals

C. hints

D. marks

19. My parents don’t put pressure on me to make ________ about what to study at university.

A. choice

B. a decision

C. a reply

D. determination

20. Each of us must take ______ for our own actions.

A. probability

B. ability

C. possibility

D. responsibility

21. They always feel _________ in their family because they are close-knit family.

A. lonely

B. confident

C. unhappy

D. caring

22. Mary______ all the household chores to make her children more comfortable.

A. does

B. makes

C. cares

D. takes

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

1. Mike and Laura are talking about their plan for the weekend.

Mike: “ Oh! Your plan is terrific!”

Laura: “ _______”

A. Thanks, I am glad you like it!

B. That’s great!

C. How come?

D. I hate to differ

2. Tracy and Roger have just finished their dinner in their local restaurant.

Tracy: “I think this restaurant is awful.”

Roger: “_______. The food is stale and the waiters are impolite.

A. What a surprise

B. That would be fun

C. I couldn’t agree more

D. Yes, I don’t think so

3. Lan is talking to Hoa about their roommate’s birthday party.

– Lan: “I think we should invite Binh and Thanh to our party on Friday”

– Hoa: “__________”

A. That’s very impolite of you.

B. You did a good job.

C. I can’t agree more.

D. Not at all.

4. Mary is talking to Susan about her new T-shirt.

– Mary: “What a beautiful T-shirt!”

– Susan: “__________”

A.Thanks. I’m glad you like it.

B. What a pity!

C. You’re welcome.

D. Not a chance.

V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Charlie said, “I’m thinking of going to live in Canada”.

A. Charlie said that I was thinking of going to live in Canada.

B. Charlie said that I am thinking of going to live in Canada.

C. Charlie said that he was thinking of going to live in Canada.

D. Charlie said that he is thinking of going to live in Canada

2. Charlie said, “My father is in hospital”.

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

3. “Can you lend me some money?”

A. He asked me can you lend him some money.

B. He asked me could you lend him some money.

C. He asked me if I can lend him some money.

D. He asked me if I could lend him some money.

4. “Remember to pick me up at 6 o’clock tomorrow afternoon” she said.

A. She told me to remember to pick her up at 6 o’clock tomorrow afternoon.

B. She reminded me to pick her up at 6 o’clock the following afternoon.

C. She reminded me to remember to pick her up at 6 o’clock the next afternoon.

D. She told me to pick her up at 6 o’clock the next day afternoon.

5. “I bought these books last week”. He said

A. He said he bought these books last week.

B. He said he had bought those books the week before.

C. He said I had bought these books last week

D. He said I bought these books the week before.

6. “How long have you been working at your present job?” she asked

A. She asked me how long I had been working at my present job.

B. She asked me how long had I been working at my present job.

C. She asked me how long I have been working at my present job.

D. She asked me how long have you been working at your present job.

7. “I hear you passed your exams. Congratulation!” John said to us

A. John congratulated us on passing our exam

B. John suggested us passing our exam

C. John thanked us for passing our exam

D. John insisted us to pass our exam

8. Charlie said, “My father is in hospital”.

A. Charlie said that my father is in hospital.

B. Charlie said that his father was in hospital.

C. Charlie said that his father is in hospital.

D. Charlie said that my father was in hospital.

ĐÁP ÁN

I. 

1 – B; 2 – D; 3 – A; 4 – D;

II.

1 – A; 2 – D;

III. 

1 – A; 2 – A; 3 – B; 4 – D; 5 – C; 6 – A; 7 – B; 8 – B; 9 – D; 10 – B; 11 – C;

12 – B; 13 – D; 14 – D; 15 – C; 16 – C; 17 – D; 18 – B; 19 – B; 20 – D; 21 – B; 22 – A;

IV. 

1 – A; 2 – C; 3 – C; 4 – A;

V. 

1 – C; 2 – B; 3 – D; 4 – B;

5 – B; 6 – A; 7 – A; 8 – B;

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.