Đề thi thử tốt nghiệp THPT năm 2022 môn Tiếng Anh – Đề số 1

Đồng hành với các em học sinh trong mùa thi quan trọng này, Tailieufree xin gửi tới các bạn Bộ đề ôn thi tốt nghiệp THPT Quốc gia năm 2022 môn Anh. Đây là tổng hợp các đề thi thử môn Anh 2022 từ các trường THPT trên cả nước, là tài liệu hay để bạn đọc cùng tham khảo và ôn tập cho kì thi THPT Quốc gia sắp tới. Mời các bạn cùng tham khảo chi tiết và tải về tại đây.

Xem thêm: Đề thi thử tốt nghiệp THPT năm 2022 môn Lịch sử – Đề số 40

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

   A. village     

B. luggage

   C. engage     

D. damage

Question 2:

   A. swallowed     

B. practiced

   C. finished     

D. punched

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

   A. equal     

   B. campus

   C.danger     

   D. perform

Question 4:

   A.atmosphere      B. information

   C. understanding      D. entertainment

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 5:

   Mrs. Stevens, along with (A) her cousins (B) from Canada, are (C) planning to attend (D) the firework display in Da Nang, Vietnam.

Question 6:

   If one type of manufacturing expands (A), it is like (B) that another (C) type will shrink considerably (D).

Question 7:

   For thousands of years, man (A) has created sweet-smelling (B) substances from wood, herbs and flowers and using them (C) for perfumes or (D) medicine.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: I was tired when you saw me because I____for the exam.

   A. studied

   B. have been studying

   C. had been studying

   D. would study

Question 9: Mountain gorillas are an endangered species __ habitats are being badly destroyed.

   A. why

   B. whose

   C. which

   D. that

Question 10: His speech was careful and______, but his words seemed to make no sense.

   A. distinctive

   B. distinction

   C. distinct

   D. distinguish

Question 11: The more he insisted he was innocent, ________they seemed to believe him

   A. the less

   B. the least

   C. the little

   D. the most

Question 12: The storm is reported ___________ people.

   A. to kill

   B. to be killed

   C. to have killed five

   D. to have been killed

Question 13: Species become extinct or endangered for _______ number of reasons, but the primary cause is the destruction of habitat by human activities.

   A. Ø

   B. a

   C. the

   D. an

Question 14: Make sure you _______ up the data on your computer, because you might get a virus.

   A. back

   B. store

   C. save

   D. copy

Question 15: This winter wasn’t_______ as difficult as last winter.

   A. almost

   B. nearly

   C. closely

   D. just

Question 16: Indiana University, one of the largest in the nation, is located in a ____ town.

   A. small beautiful Midwestern

   B. beautiful Midwestern small

   C. Midwestern beautiful small

   D. beautiful small Midwestern

Question 17: The hotel was terrible, but the wonderful beach_____ our disappointment.

   A. came down with

   B. made up for

   C. got through to

   D. faced up to

Question 18: When it started to snow, he________ his overcoat.

   A. took out

   B. put off

   C. took off

   D. put on

Question 19: Some scientists say that it is still not too late to minimize the effects of climate change_____enough money and effort are invested in correct projects.

   A. in case

   B. so that

   C. even if

   D. provided that

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Thomas: “How have you been recently?” Peter: “_____”

   A. I am going on holiday next week.

   B. Pretty busy, I think.

   C. By car, usually.

   D. I am working here.

Question 21: George: “In my opinion, action films are exciting”. Frankie: “_____”

   A. What are opinion!

   B. There‟s no doubt about it.

   C. Yes, you can do it.

   D. Your opinion is exactly.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 22: We decided to pay for the car on the installment plan.

   A. cash and carry

   B. monthly payment

   C. credit card

   D. piece by piece

Question 23: I told you clearly and definitely not to write your answers in pencil, Smith!

   A. altogether

   B. specifically

   C. thoroughly

   D. considerably

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase OPPOSITE in meaning to the bold and underlined part in each of the following questions.

Question 24: These were the people who advocated using force to stop school violence.

   A. strongly condemned

   B. publicly said

   C. openly criticized

   D. publicly supported

Question 25: Names of the people in the book were changed to preserve anonymity.

   A. reveal

   B. cover

   C. presume

   D. conserve

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following question.

Question 26: The doctor said, “You really ought to rest for a few days. Jasmine.”

   A. The doctor strongly advised Jasmine to take a few days’ rest.

   B. The doctor suggested that Jasmine should take a short rest.

   C. Jasmine’s doctor told that she should rest for a few days.

   D. It is the doctor’s recommendation that Jasmine should take a short rest.

Question 27: The last time I saw her was three years ago.

   A. I have seen her for the last three years.

   B. About three years ago, I used to meet her.

   C. I haven’t seen her for three years.

   D. I saw her three years ago and will never meet her again.

Question 28: It was essential to persuade him to change his mind but you didn’t.

   A. You should have persuaded him to change his mind.

   B. You must have persuaded him to change his mind.

   C. You should persuade him to change his mind.

   D. You may persuade him to change his mind.

Question 29: He failed his driving test the first time. As a result, he took it again.

    A. He failed his driving test the first time and so he therefore took it again.

    B. He failed his driving test the first time and he therefore took it again.

   C. He failed his driving test the first time which he took it again.

   D. Failing his driving test the first time and he therefore took it again.

Question 30: You’d better take the keys. It’s possible I’ll come home late.

   A. If I come home late, you’d better take the keys.

   B. You’d better take the keys in case I come home late.

   C. You’d better take the keys as I possibly come home late.

   D. I’ll probably come home late so that you’d better take the keys.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

   A surprising number of popular spectator sports, for example football or baseball, (31)______ in Europe or the USA in the nineteenth century. This did not happen by chance. It was the (32) ______ of changes in the way people lived in those places at that time. Until then, more people lived In the country than in towns. They worked in small groups and had no regular time off. All this changed with the growth of factories and industry in the nineteenth century, first in Europe and (33) ______. In the USA. For the first time, most people began to live in towns, and they found themselves with regular free time. They had more leisure time than ever before. This resulted in the need for organized entertainment. Suitable games developed or were invented, typically team games, in which the crowd could (34) ______ sides and become involved. This gave people some of the entertainment they need in their free time. The recent explosion in TV, with the introduction of satellite and cable channels, has caused an increase in (35) ______ for sports as entertainment. The money TV has broughtto games such as football, tennis and baseball means that spectator sports will certainly go on playing an important part in our lives.

Question 31:

A. started     

B. stemmed

C. appeared     

D. came

Question 32:

A. result     

B. cause

C. reason     

D. effect

Question 33:

A. lately     

B. next

C. second     

D. then

Question 34:

 A. choose     

B. take

C. select     

D. decide

Question 35:

A. requirement     

B. need

C. request     

D. demand

Đáp án & Thang điểm

1C 2A 3D 4A 5C
6B 7C 8C 9B 10A
11A 12C 13B 14A 15B
16D 17B 18D 19D 20B
21B 22B 23C 24C 25A
26A 27C 28A 29B 30B
31A 32A 33D 34B 35D

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.