Đề thi thử tốt nghiệp THPT năm 2022 môn Tiếng Anh – Đề 11

Blog chia sẻ Bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Tiếng Anh năm 2022, giúp bạn ôn luyện và chuẩn bị cho thật tốt cho kì thi THPT sắp tới.

Xem thêm: Đề thi thử tốt nghiệp THPT năm 2022 môn Tiếng Anh – Đề 10

Để chuẩn bị cho kì thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2022 sắp tới, việc luyện đề là rất quan trọng. Nhằm giúp các em ôn thi hiệu quả, Tailieufree giới thiệu Bộ đề thi thử tốt nghiệp THPT Quốc gia môn Tiếng Anh bao gồm nhiều đề thi khác nhau, là tài liệu hữu ích cho các em ôn tập, củng cố kiến thức, chuẩn bị cho kì thi sắp tới đạt kết quả cao.

Đề bài

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. nation            

B. patent       

C. inspiration    

D. patient

Question 2: A. attacks           

B. repeats      

C. lives            

D. coughs

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. opponent       

B. attendance      

C. adventure       

D. penalty

Question 4: A. signal            

 B. person            

C. instance          

D. attract

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: I took off the shoes before entering the room ______

A. so that I not dirty the floor                                              

B. in order to not dirty the floor

C. so as not to dirty the floor                                               

D. in order not dirtying the floor

Question 6: The last time when I saw her was three years ago.

A. I saw her three years ago and will never meet her again.

B. About three years ago, I used to meet her.

C. I have not seen her for three years.

D. I have often seen her for the last three years.

Question 7: Mike: “I took a picture of you just now.” – Robert: “Really? I ______ with attention.”

A. didn’t look                        

B. hadn’t looked                   

C. wasn’t looking                   

D. am not looking

Question 8: Failure to win the championship will ______ in the dismissal of the coach.

A. happen           

B. cause             

C. result            

D. affect

Question 9: He only had time to ______ into the report. He couldn’t read it thoroughly.

A. read               

B. see                 

C. dip               

D. break

Question 10: It was your assistance that enabled us to get achievement.

A. Your assistance discouraged us from get achievement.

B. But for your assistance, we could not have got achievement.

C. If you assisted us, we could not get achievement.

D. Without your assistance, we could get achievement.

Question 11: The basketball team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. Hardly had the basketball team known they lost the match when they started to blame each other.

B. Not only did the basketball team lose the match but they blamed each other as well.

C. As soon as they blamed each other, the basketball team knew they lost the match.

D. No sooner had the basketball team started to blame each other than they knew they lost the match.

Question 12:  ____ from school for three weeks, so he is trying his best to catch up with the other students.

A. Having been absent                                                         

B. He has been absent

C. Because he has been absent                                             

D. Being absent

Question 13: Frankly, I’d rather you ______ not involved in the case.

A. were           

B. are                

C. would             

D. have

Question 14: We ______ open the lion’s cage. It is contrary to zoo regulations.

A. mustn’t             

B. should              

C. needn’t              

D. must

Question 15: In the kitchen, there is a ______ table.

A. large beautiful wooden round                                         

B. beautiful large round wooden

C. wooden round large beautiful                                         

D. round large wooden beautiful

Question 16: Neil Armstrong was the first man ______ on the moon.

A. walking           

B. walked            

C. to walk                

D. has walked

Question 17: There are so many kinds of LCD televisions on sale that I can’t make up my mind ______ to buy.

A. where             

B. when              

C. how                      

D. which

Question 18: Because it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it.

A. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it.

B. Unless it was an interesting novel, I would stay up all night to finish it.

C. I stayed up all night to finish the novel, therefore it was interesting.

D. So interesting was the novel that I stayed up all night to finish it.

Question 19: Development of the area would ______ wildlife.

A. dangerous         

B. danger             

C. endanger            

D. dangerously

Question 20: After months of searching, I finally ________ to land a job as an accountant in an insurance company.

A. obtained             

B. committed            

C. attended             

D. managed

Question 21: The festival was a failure. It was ______.

A. badly organizing                

B. bad organization               

C. badly organized                 

D. bad organized

Question 22: Simon continued to be denied a promotion ______ his efforts through the years.

A. thanks to                            

B. in spite of                          

C. because of                         

D. in addition to

Question 23: – David: “I failed my driving test yesterday.” – Tom: “______ ”

A. You should try your best at it!                                        

B. You want to pass the test. Dream on!

C. I wish that we could talk about it!                                  

D. Oh well. You’re in a good company!

Question 24: Those who are riding a motorbike are not allowed to take off their helmet.

A. You should not wear a helmet when you are riding a motorbike.

B. Those who are wearing a helmet are not allowed to ride a motorbike.

C. It is the helmet that one needn’t wear when he is riding a motorbike.

D. People must never take their helmet off while they are riding a motorbike.

Question 25: ______ the whole, Japanese cars are very reliable and breakdowns are rare.

A. On             

B. In               

C. With         

D. At

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 26: There were so much books in the library that I didn’t know which one to choose.

A. There are           

B. much            

C. that             

D. to choose

Question 27: He comes from a remote and mountainous area locating in the south.

A. comes from                        

B. remote and mountainous  

C. locating                              

D. the south

Question 28: Benjamin Franklin was the editor of the largest newspaper in the colonies, a diplomatic representative to France, and he invented many useful devices.

A. was                                    

B. the largest                         

C. he invented                        

D. useful

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 29: Hypertension is one of the most widespread and potentially dangerous diseases.

A. stretched         

B. scattered          

C. popular           

D. common

Question 30: “It’s no use talking to me about the metaphysics. It’s a closed book to me.”

A. a subject that I don’t understand                                    

B. an object that I really love

C. a book that is never opened                                             

D. a theme that I like to discuss

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 31: She was unhappy that she lost contact with a lot of her old friends when she went abroad to study.

A. lost control of                    

B. got in touch with              

C. put in charge of                 

D. made room for

Question 32: One by one the old building in the city has been constructed and replaced with new tower blocks.

A. dissolved                          

B.improved                           

C. demolished                       

D. repaired

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the blanks.

Speech is one of the most important communicating (33) ______. It consists of far more than just making noises. To talk and also to be understood by other people, we have to speak a language, that is, we have to use combinations of sounds that everyone agrees to stand for a particular object or idea. Communication would be impossible if everyone made up their own language.

Learning a language properly is very (34)______ . The basic vocabulary of English is not very large, and not only about 2,000 words are needed to speak it quite (35)______ but the more idea you can express the more precise you can be about their exact meaning.

Words are the (36)______ thing we use in communicating what we want to say. The way we say the words is also very important. Our tone of voice can express many emotions and show whether we are pleased or angry, for instance.

Question 33: A. ways        

B. reasons         

C. rules         

D. tests

Question 34: A. expensive     

B. simple       

C. easy          

D. important

Question 35: A. well               

B. good         

C. fluent        

D. perfect

Question 36: A. certain           

B. most         

C. full            

D. main

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Bees, classified into over 10,000 species, are insects found in almost every part of the world except the northernmost and southernmost regions. One commonly known species is the honeybee, the only bee that produces honey and wax. Humans use wax in making candles, lipsticks, and other products, and they use honey as food. While gathering the nectar and pollen with which they make honey, bees are simultaneously helping to fertilize the flowers on which they land. Many fruits and vegetables would not survive if bees did not carry the pollen from blossom to blossom.

Bees live in a structured environment and social structure within a hive, which is a nest with storage space for the honey. The different types of bees each perform a unique function. The worker bee carries nectar to the hive in a special stomach called a honey stomach. Other workers make beeswax and shape it into a honeycomb, which is a waterproof mass of six-sided compartments, or cells. The queen lays eggs in completed cells. As the workers build more cells, the queen lays more eggs.

All workers, like the queen, are female, but the workers are smaller than the queen. The male honeybees are called drones; they do no work and cannot sting. They are developed from unfertilized eggs, and their only job is to impregnate a queen. The queen must be fertilized in order to lay worker eggs. During the season when less honey is available and the drones are of no further use, the workers block the drones from eating the honey so that they will starve to death.

Question 37: Which of the following is the best title for this reading?

A. The Many Species of Bees

B. Making Honey

C. The Useless Drone

D. The Honeybee – Its Characteristics and Usefulness

Question 38: The word “species” in the first sentence probably means ______.

A. enemies           

B. mates               

C. killers            

D. varieties

Question 39: It is stated in paragraph 2 that a hive is ________.

A. a type of bee                      

B. a storage space                  

C. a type of honey                 

D. a nest

Question 40: The author implies that __________

A. drones are never females.                                                

B. drones are completely dispensable.

C. bees are unnecessary in the food chain.                          

D. the queen can be a worker.

Lời giải chi tiết

1. B

5. C

9. C

13. A

17. D

2. C

6. C

10. B

14. A

18. D

3. D

7. C

11. A

15. B

19. C

4. D

8. C

12. B

16. C

20. D

21. C

25. A

29. D

33. A

37. D

22. B

26. B

30. A

34. D

38. D

23. A

27. C

31. B

35. A

39. B

24. D

28. C

32. C

36. D

40. A

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.